Uusi viestintäpäällikkö esittäytyy

Terve! Aloitin elokuussa Bioenergia ry:n viestintäpäällikkönä. Tehtävä on itselleni uusi, mutta Bioenergia ry on tuttu viime syksyltä ja talvelta, jolloin työskentelin yhdistyksessä määräaikaisessa viestintäprojektissa. Sitä ennen ehdin tehdä pitkän uran asiantuntijatehtävissä ja viimeksi apulaisjohtajana suomalaisten korkeakoulujen kansainvälistymistä ja suomalaisamerikkalaista koulutus- ja tutkimusyhteistyötä tukevassa Fulbright Suomi -säätiössä. Välissä olen opiskellut yhteisöviestintää Jyväskylän yliopistossa, gradu on vielä työn alla.

Bioenergia on maailmanlaajuisesti merkittävin uusiutuvan energian lähde. Nykyaikaista, kestävästi tuotettua bioenergiaa tarvitaan entistäkin enemmän korvaamaan fossiilisia polttoaineita. On todella mielenkiintoista päästä mukaan suunnittelemaan ja tekemään viestintää yhdessä alan erikoisosaajien ja mahtavien kollegoiden kanssa. Toimiala on tärkeä sekä ajankohtainen ja Suomi maailman huippua bioenergiaosaamisessa.

Katselen kotimaista uusiutuvaa energiaa ja sen kanssa työskenteleviä ammattilaisia myös maatilalla varttuneen, suht’ uuden metsänomistajan näkövinkkelistä. Viime aikoina on uutisoitu laajoista kirjanpainajatuhoista Keski-Euroopan metsissä. Valitettavasti minulla on tuholaisesta myös omakohtaista kokemusta, sillä kirjanpainaja hyökkäsi muutamiin kuusipuihin sisareni kanssa omistamassamme metsässä. Sairastuneita puita päästiin poistamaan nopeasti, kiitos erinomaista työtä tekevien metsäammattilaistemme! Vaikkei tuho ollutkaan laajamittainen, niin se herätti. Tilusten tarkkailu ja metsien kunnosta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää.

Metsät liittyvät vapaa-aikaan monella tavoin. Teen raivaussahatöitä, marjastan sekä juoksen ja pyöräilen poluilla ja metsäteillä, talvisin alla on sukset tai liukulumikengät. Metsäpuuhien jälkeen innokkaalle saunojalle parasta ovat kunnon löylyt. Olen myös saunomisen ja suomalaisen saunakulttuurin puolestapuhuja ja pääsen kantamaan korttani kekoon Suomen Saunaseuran viestintätoimikunnan jäsenenä.

Toimialaan tutustuminen on hyvässä vauhdissa. Uusi viestintäpäällikkö Johanna Lahti on osallistunut syksyn aikana Bioenergia ry:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämille maakuntamatkoille. Kuvassa Metsäteollisuus ry:n sidosryhmäretkellä Tornatorin metsäkohteessa Ruotsinpyhtäällä.

Pidetäänhän yhteyttä! Kaikenlaiset ideat ja palaute Bioenergia ry:n viestintään liittyen ovat lämpimästi tervetulleita.

Johanna Lahti, johanna.lahti(a)bioenergia.fi, 040 171 4122