Etusivu > Bioenergia ry > Hankkeet > Maaseudun energiayrittäjyys

Tukea energiayrittäjyyteen ja hanketoimijoille

Maaseudun energiayrittäjyys -koordinaatiohanke viestii alueellisista hankkeista ja niissä saavutetuista tuloksista sekä jakaa tietoa alan uusista teknologioista. Valtakunnallinen koordinaatiohanke kokoaa yhteen alan toimijat työskentelemään maaseudun yritysten hyväksi. Kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö tukee innovaatioiden tunnistamista, kehittämistä ja käytännön toteutusta. Hanke pyrkii monipuolistamaan energiayrittäjyyttä ja tehostamaan ilmastonmuutoksen hillintää.

Energiayrittäjyyden ajankohtaisista teemoista järjestetään webinaareja ja koulutuspäiviä. Energiainnovaatioklinikoilla, joita pidetään energia-alan tapahtumien yhteydessä, voi keskustella asiantuntijan kanssa omista energiayrittäjyyden ideoista ja saada niihin tukea ja neuvoja. Ulkomaan opintomatkoilla pääsee tutustumaan uusiin innovaatioihin ja verkostoitumaan energiayrittäjien tai energiayrittäjyydestä kiinnostuneiden sekä hanketoimijoiden kanssa.

Energiayrittäjyydestä elinvoimaa maaseudulle –verkkosivuilta löytyy monipuolisesti tietoa energiayrittäjyydestä sekä muista uusiutuvaan energiaan liittyvistä teemoista.  Sivuilta löytyy Suomen kattavin energiatapahtumien Tapahtumakalenteri sekä uusiutuvaan energiaan liittyvien hankkeiden ja tutustumiskohteiden Hankekartta.

Hanke viestii Energiayrittäjyydestä elinvoimaa maaseudulle -verkkosivun lisäksi uutiskirjeillä ja -koosteilla, Facebookissa Energiayrittäjyydestä elinvoimaa -ryhmässä sekä Twitterissä @Energiayritys.

Kohderyhmä hankkeelle ovat alueelliset maaseutuhankkeet sekä pienyritykset ja mikroyritykset maaseudulla.

Kotisivut: www.energiayrittäjyys.fi

Toteuttajat: ProAgria Länsi-Suomi, ProAgria Keskusten Liitto, AF-Innova ja Bioenergia ry

Rahoittaja: EU:n maaseuturahasto

Kesto: 08/2018-12/2020

Yhteystiedot:

Manu Hollmén
Info- ja koulutustilaisuudet, verkostoituminen ja yhteistyö, 0400 422 658, ProAgria Länsi-Suomi, manu.hollmen(a)proagria.fi

Esa Merivalli
Hanketoiminnan koordinointi, energiainnovaatioklinikat, 044 988 3180, AF-Innova, esa.merivalli(a)af-innova.fi

Jukka Kontulainen
Innovaatio- ja verkostoitumismatkat, 040 829 8135, ProAgria Länsi-Suomi, jukka.kontulainen(a)proagria.fi

Iida Hollmén
Uutiskooste, kontaktirekisteri, hankekartta, videot, 044 489 0417, Bionenergia ry, iida.hollmen(a)bioenergia.fi

Maarit Kari
Uutiskirje, tapahtumakalenteri, Facebook-ryhmä, 040 536 6411, ProAgria Keskusten Liitto, maarit.kari(a)proagria.fi