Konferenssi Brysselissä: Bioenergia kasvaa joka puolella

EU-pääkaupunkiin kokoontuneet sadat European Bioenergy Future -konferenssikävijät kuulivat lupaavista bioenergianäkymistä eri puolilla maailmaa.

Maailman biomassajärjestö WBA:n osiossa kuultiin, kuinka Kiina aikoo käynnissä olevassa 5-vuotisohjelmassa lisätä massiivisesti myös bioenergian käyttöä. Suunniteltu pelletinkäyttö tuplaisi maailman pellettimarkkinat. Maaesimerkeissä kuultiin kuinka Nigeriassa ja Kanadassa on valtava potentiaali bioenergian käytön lisäämiselle. Douglas Bradley kertoi Kanadassa olevan useita kymmeniä miljoonia tonneja (odt) biomassasivuvirtoja käyttämättä. Näistä merkittävä osa on vain kasattu maantäytteeksi. Samalla maa kuitenkin käyttää paljon fossiilisia polttoaineita.

Biomassakattojärjestö AEBIOM:n konferenssissa saatiin myös europäättäjiltä tukea bioenergian lisäämiselle, kun komissaari Jyrki Katainen sekä mepit Nils Torvalds sekä Christofer Fjellner astuivat lavalle. Torvalds on huomannut, että bioenergia on turhaan ideologisoitunut parlamentin päätöksenteossa. Fjellnerin toiveena oli, että päättäjät eivät miettisi miten bioenergiaa voi säännellä vaan miten bioenergian käyttöä voisi edistää.

Lisätietoa: Hannes Tuohiniitty, puh. 040 194 8628, hannes.tuohiniitty(a)bioenergia.fi