3 / 30.4.2013

Bioenergian Kevätpäivässä energiapolitiikkaa ja käytännön tietoa

Bioenergia ry:n 24.4. järjestämä Bioenergian Kevätpäivä –seminaari tarjosi energiapoliittista vääntöä ja konkreettista asiaa eri toimialoilta. Tässä uutiskirjeessä luodaan katsaus seminaarissa esillä olleisiin aiheisiin. »


”Eroon kotimaisten polttoaineiden verorasitteista”

Bioenergia ry:n puheenjohtaja Esa Lindholm sanoo, että muiden energialähteiden korkeampi verotus ei ratkaise kotimaisten energialähteiden ahdinkoa. Bioenergian Kevätpäivässä bioenergian ja turpeen tilannetta kartoittanut Lindholm muistuttaa, että kyse on ennen kaikkea polttoaineiden saatavuudesta sekä toisaalta metsähakkeen käytöstä sähköntuotannossa, jota ohjataan tukien eikä verojen kautta. »


Kansanedustajien paneelissa vilkasta ajatustenvaihtoa

Bioenergian Kevätpäivän Kotimainen vai tuontienergia –kansanedustajapaneeli viritti vilkasta ajatustenvaihtoa. Bioenergia- ja turvekysymyksissä kansanedustajat olivat periaatteessa samoilla linjoilla, eli kotimaisten energialähteiden kannatus oli suurta. Poikkeuksena oli Vihreiden Osmo Soininvaara, joka suhtautuu turpeeseen kriittisesti. Seminaarin avasi maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok). »


SELVITYS

Metsähake ja energiaturve merkittäviä alueellisia työllistäjiä

Bioenergia ry julkisti Bioenergian Kevätpäivässä Pellervon taloustutkimus PTT:n tekemän selvityksen metsähakkeen, energiaturpeen ja teollisuuden puutähteen alueellisia työllisyysvaikutuksia. Selvityksen mukaan etenkin metsähake ja energiaturve ovat erittäin merkittäviä alueellisia työllistäjiä. Selvityksestä on aikaisemmin julkaistu joitakin maakuntakohtaisia tarkasteluita. »


Keskuskauppakamarin Penttilä: Biotalous Suomen talousmoottori

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä uskoo, että biotalous on yksi Suomen tulevaisuuden kuudesta talousmoottorista. Penttilä vision Bioenergian Kevätpäivässä sitä, miten Nokian jälkeinen Suomi menestyy. »


Kestävä metsätalous esillä eri näkökulmista

Bioenergian Kevätpäivässä kuultiin puheenvuoroja kestävästä metsätaloudesta ja puun laillisuudesta useista eri näkökulmista. »


Kääriäinen: Nykyinen turvepolitiikka poikkeama isoon linjaan

Kevätpäivän turve-osiossa puhunut kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk) tarjosi kuulijoille laajan poliittisen katsauksen turpeen asemasta. »


Bionesteet ja biokaasu kiinnostivat yli odotusten

Bioenergian Kevätpäivän neljästä rinnakkaisosiosta Bionesteet, -kaasu ja –jalosteet kiinnostivat kuulijoita jopa yli odotusten. Käytännön esimerkeistä olivat kertomassa muun muassa ST1 Biofuels, Fortum ja Neste Oil. »


PINO-asetus puhutti Lämpöyrittäjien Kevätpäivillä

Bioenergia ry:n ja Motivan yhteistyössä järjestämät Lämpöyrittäjien Kevätpäivät käynnistyivät Klaukkalan Holmassa tiistaina 23.4. ja jatkuivat seuraavana päivänä Bioenergian Kevätpäivän yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Erityisesti pienten polttolaitosten PINO-asetukseen suunnitellut muutokset kuumensi keskustelua. »


Esillä turvetuotannon ympäristönsuojeluohje ja YSL

Turvetuotannon ympäristönsuojeluohje sekä uusi ympäristönsuojelulaki olivat esillä ympäristöministeriön edustajien puheenvuoroissa Bioenergian Kevätpäivässä. Myös huoltovarmuuskysymykset puhuttivat. »


”Korvautuvuus avainsana kestävyystarkastelussa”

Bioenergian Kevätpäivän puuenergiaosuudessa puhunut ympäristöjohtaja Timo Lehesvirta sanoo, että kestävästä metsänkäytöstä puhuttaessa avainsana on korvautuvuus. UPM:n metsäsertifioinnin pohjana on strateginen metsätalouden kestävyystarkastelu. Yhtiön omat metsät ovat antaneet erinomaisen perustan toiminnan kehittämiselle. »


Bioenergy 2013 -konferenssi 4.-6.9. Jyväskylässä »

Nordic Baltic
Bioenergy 2013
21.-22.5.
Oslossa »

Katso Bioenergia
ry:n teettämä "Torjutaan turvepaloja" »

Bioenergia ry:n tavoitteena on synnyttää uusia työpaikkoja ja torjua ilmastonmuutosta viisaasti edistämällä kotimaisten polttoaineiden käyttöä energiantuotannossa. Bioenergia ry
Kaisaniemenkatu 4 A,
00100 Helsinki